·  TEL. 933 073 413 · EMAIL a8013159@xtec.cat
 · 

Projectes i premis

Projectes departament de matemàtiques


PARTICIPACIÓ A LES PROVES "CANGUR” 

Les proves "Cangur” són un concurs de matemàtiques que es fa a diferents nivells d'ESO i Batxillerat. Són organitzades al nostre país per la Societat Catalana de Matemàtiques, que és membre de l'associació internacional Le Kangourou sans frontières, creada el 1994 sota l'empara del Consell d'Europa. Tenen per objectiu la popularització de la cultura matemàtica entre els estudiants joves, mitjançant la convocatòria d'una prova anual que vol arribar al màxim nombre d'estudiants d'arreu del món. Els alumnes del nostre institut fa anys que hi participen.

Les proves es realitzen simultàniament a seus diverses: instituts, universitats, etc. El grup del nostre institut (uns 20 o 30 alumnes) sol anar a la UPF, al Campus de la Ciutadella. Es convoquen un dijous de març i tenen una durada d'una hora i quart, durant la qual es plantegen 30 qüestions de resposta múltiple i de grau creixent de dificultat. Les qüestions fan èmfasi en la lògica i l'enginy, i resulten atractives per a qualsevol persona amb curiositat per les matemàtiques. Les proves volen potenciar aquesta curiositat en un ambient col·lectiu. Sempre hi ha alumnes del nostre centre que obtenen bones puntuacions, tot i que l'aspecte competitiu no és el més destacat d'aquest projecte.

 

Barcelona,  març de 2017

 

 

CONCURS  FOTOGRAFIA  MATEMÀTICA

Els alumnes de tercer de la ESO tenen la oportunitat de participar en el concurs de Fotografia Matemàtica, que fem coincidir amb els premis de Sant Jordi. Els alumnes poden presentar una o dues fotografies impreses i en format digital, que facin referència a algun tema matemàtic. Es valora sobretot la creativitat de les imatges i també la seva qualitat tècnica. La participació és força alta i solen haver-hi fotografies molt originals.

 

 

CLASSES DE REFORÇ

Des de fa tres cursos el Departament de Matemàtiques ofereix classes de reforç en horari no lectiu. Aquestes classes les imparteixen els mateixos professors del departament, són totalment gratuïtes i van adreçades a aquells alumnes que tenen dificultats amb la matèria però una actitud positiva.

Aquest curs oferim tres reforços a l'ESO, a primer, segon i quart.